0 0,00 zł

    Nie masz produktów w koszyku.

Dobra Kawa jest Dobra

Dobra Kawa jest Dobra

Dzień dobry, cześć. Dziś absolutna bomba. Ekskluzywny wywiad z Jarkiem Pilarczykiem, moim serdecznym przyjacielem, roasterem i właścicielem palarni Coffee Hunter, z której pochodzą kawy oferowane w naszym sklepie internetowym.
Zastanawiamy się wspólnie, w jakim kierunku podąża kultura picia kawy w Polsce, rozmawiamy o kawach ekologicznych oraz uczciwym handlu. Nasza rozmowa to również zwiastun całkowicie nowej linii produktów, którą od dziś znajdziesz w naszym sklepie internetowym – Kawy Ekologiczne ze znakiem Fair Trade.
Serdecznie zapraszam Łukasz - Disco.

[...]



Ekspres Automatyczny - Q&A - pytania użytkowników i odpowiedzi.

Ekspres Automatyczny - Q&A - pytania użytkowników i odpowiedzi.

Mój poprzedni artykuł pt. "Ekspres Automatyczny - jaki wybrać, aby nie żałować?" wywołał lawinę Waszych pytań i komentarzy. Spisałem je wszystkie, a oto owoc mojej pracy, czyli odpowiedzi na Wasze pytania dotyczące użytkowania Ekspresu Automatycznego. Jeśli zamierzasz kupić Ekspres Automatyczny lub taki posiadasz, to jest to artykuł dla Ciebie.

[...]



Ekspres Automatyczny - jaki wybrać, aby nie żałować?

Ekspres Automatyczny - jaki wybrać, aby nie żałować?

Dziś zajmiemy się tematem zakupu ekspresu automatycznego. Spróbuję pomóc Ci w wyborze właściwego ekspresu, omówię dostępne funkcje oraz podpowiem jakich błędów uniknąć, aby później nie żałować. Nie będę tu wymieniał marek czy polecał topowych modeli. Będzie samo "mięso", czyli praktyczna wiedza o tym, jak kupić ekspres automatyczny.

[...]



Czego Polacy nie lubią w kawie?

Czego Polacy nie lubią w kawie?

Kiedy rozmawiam z ludźmi o kawie i pytam ich - Jakiej kawy nie lubisz? to zawsze pada jedna i ta sama odpowiedź - Nie lubię kawy kwaśnej. Dziś chciałbym opowiedzieć ci o różnicy pomiędzy kwaśną kawą, a kawą zawierającą kwasowość. Często te dwie wartości są błędnie mylone. Jednak ci, którzy boją się kawy z nutką kwasowości, być może nie wiedzą, co tracą. Jeżeli należysz do osób, które omijają kawy z wyższą kwasowością, to ten artykuł jest dla Ciebie.

[...]



Kawowy Słownik LandCafe.pl

Kawowy Słownik LandCafe.pl

Często spotykam się z pytaniami klientów naszego sklepu internetowego, dotyczących terminów użytych w opisach sprzedawanych przez nas produktów. Odpowiedzią na Twoje pytania jest właśnie Kawowy Słownik - LandCafe.pl , w którym znajdziesz pojęcia i definicje dotyczące świata kawy. [...]



Jak zaparzyć dobrą kawę w kawiarce?

Jak zaparzyć dobrą kawę w kawiarce?

Kawiarka, kafetierka, moka, makinetka wynaleziona przez Alfonso Bialetti to specjalny czajniczek, w którym zaparzymy kawę, podobnie jak w ekspresie ciśnieniowym. Została wymyślona właśnie po to, aby każdy mógł cieszyć się pełną aromatu kawą jak z włoskiej kawiarni. Jak więc zaparzyć dobrą kawę w kawiarce?[...]



2 Urodziny LandCafe

2 Urodziny LandCafe

Cześć, dzień dobry Kawosze!! Dziś 29 Września, czyli dwa, wielkie kawowe święta - Międzynarodowy Dzień Kawy i 2 Urodziny LandCafe.pl. Już dwa lata jesteśmy z Wami i tu chciałbym Wam wszystkim gorąco podziękować za to, że kupujecie nasze produkty, za Waszą aktywność na FB i innych social media, za pozytywne oceny i rekomendacje wśród Waszych znajomych. Jednym słowem za to, że Jesteście z nami, bo przecież to dzięki Wam możemy się rozwijać.[...]



Czy Wiesz, że... ? - Najlepsza Kawa świata.

Czy Wiesz, że... ? - Najlepsza Kawa świata.

Witajcie :) Dziś chciałbym opowiedzieć Wam o kawie Specialty, punktacji SCAA i Q Graderach, czyli o całym procesie, który musi przejść ziarno kawy, aby zasłużyć na miano Specialty - Najlepszej Kawy.[...]



Jak smakuje kawa w Andaluzji?

Jak smakuje kawa w Andaluzji?

Przejechaliśmy ponad 700 km, aby sprawdzić dla Was, jak smakuje mała czarna na południu Hiszpanii. Wiele kawiarni i wiele wypitych filiżanek, chcesz poznać werdykt?? Wejdź i przeczytaj jak smakuje kawa w Andaluzji.[...]



Czy Wiesz, że... ? - Klejnot zamknięty w wisience 2/2

Czy Wiesz, że... ? - Klejnot zamknięty w wisience 2/2

Dziś chciałbym zapoznać Cię z kolejną metodą, pozyskiwania kawowych ziaren - metodzie "na mokro". Większość kaw segmentu Speciality pochodzi właśnie z obróbki metodą "na mokro". Kawy "myte" są delikatniejsze w smaku, mają niższe body z wyraźnie zaznaczoną kwasowością. Są bardziej wytrawne i czyste w smaku.[...]



Produkty 1 do 10 z 39

na stronę
Strona:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4