Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kawa Costa Rica La Cuesta
30,00 zł – 47,99 zł
W smaku tej kawy odkryjecie z pewnością dużo słodyczy przypominającej kakao oraz cynamonowo-kokosowe ciastko. Ta słodycz jest przełamana delikatną kwasowością, która przywodzi na myśl pieczone jabłko. Ciekawe jest to połączenie:)
Kawa ziarnista, specialty.
REKOMENDACJA PARZENIA: 6,5 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 94 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 – 4 min/600 ml.
-
-
- Kraj pochodzenia: Kostaryka
- Region: Tarazzu
- Planatacja: La Cuesta
- Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
- Obróbka: Natural/Anaerobic
- Gatunek kawy: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Intensywność: 5/10
- Profil sensoryczny: Ciastko cynamonowe | Kokos | Kakao | Pieczone jabłko
-
Costa Rica La Cuesta natural, anaerobic
La Cuesta to niewielka farma w regionie Tarazzu w Kostaryce. Jej właściciel – Don Orlando, skrupulatnie wybiera najbardziej dojrzałe wiśnie do dalszej obróbki. Po każdym zbiorze dostarcza je do stacji Palmichal, która specjalizuje się w przetwarzaniu kaw jakości specialty. Stąd pochodzą jedne z najlepszych kaw Kostaryki. Młyn wypracował najlepsze praktyki w obróbkach eksperymentalnych takich jak beztlenowa fermentacja, obróbki miodowe oraz naturalne.
Projekt stacji rozpoczął się niedawno, bo w 2015 roku. Wokół niego skupiło się początkowo 30 farm, których priorytetem jest dbałość o najwyższy poziom jakości.
Kawy pochodzące ze stacji Palmichal trafiają wyłącznie do mikropalarni, a następnie w ręce naszych Klientów, którzy szukają niepowtarzalnych smaków.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.