Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kawa Etiopia Aricha Natural
35,00 zł – 64,99 zł
Etiopia Aricha to kawa wyjątkowa, bardzo słodka o złożonym smaku. Aromat przypomina żółte owoce, rodzynki, figi z kwiatowym tłem. W smaku na pierwszym planie wysoka słodycz żółtych owoców, melona, jasnych winogron, jaśminu. Jest bardzo dobrze zbalansowana z przyjemną kwasowością, która znamy ze smaku jabłek golden (słodko-kwaśny-miodowy). Kawa posiada gładkie body i zostawia długi i przyjemny aftrtaste.
Kawa ziarnista, specialty.
REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 91-93 st. C, 29 klik, czas parzenia: 4,5 min/600 ml., woda: Kryształ Żywiecki.
- Kraj pochodzenia: Etiopia
- Region: Yirgacheffe
- Plantacja: Różne Gospodarstwa
- Wysokość upraw: od 1900 m n.p.m.
- Obróbka: Natural
- Gatunek kawy: 100% Arabica
- Stopień palenia: Jasny
- Intensywność: 4/10
- Profil sensoryczny: żółte owoce | melon | jasne winogrona | jaśmin
- Przeznaczenie: Metody przelewowe|French press|Kawiarka
Kawa Specialty Etiopia Aricha Natural
Te ziarenka trafiają od wielu drobnych rolników do stacji obróbki kawy Aricha w regionie Yirgacheffe w Etiopii. Tam kawa jest tradycyjnie suszona i podlega dalszej obróbce. Etiopia Aricha to kawa wyjątkowa, bardzo słodka o złożonym smaku. Aromat przypomina żółte owoce, rodzynki, figi z kwiatowym tłem. W smaku na pierwszym planie wysoka słodycz żółtych owoców, melona, jasnych winogron, jaśminu. Jest bardzo dobrze zbalansowana z przyjemną kwasowością, która znamy ze smaku jabłek golden (słodko-kwaśny-miodowy). Kawa posiada gładkie body i zostawia długi i przyjemny aftrtaste.
Ziarna pochodzące z Aricha Washing Station. Ten szczególny mikroregion ulokowany jest na dużej wysokości ok. 1900 m n.p.m.. Ziarna zbierane są wyłącznie ręcznie, a uprawa jest 100% organiczna.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.