Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kawa Colombia Geisha Finca Santa Teresa Anaerobic
82,00 zł
Kawa Burundi Karambo Specialty Natural Anaerobic
Ech Geisha…Ta wyjątkowa landryneczka potrafi nieźle wyrwać z kapci nawet najbardziej zaprawionych użytkowników dripa. Naturalna obróbka i 90 godzin beztlenowej fermentacji w zamkniętych beczkach zostawiły trwały ślad w tej złożonej filiżance.
Colombia Finca Santa Teresa to gospodarstwo, które od 80 lat przynosi doskonałe, tradycyjnie myte ziarna. MARTHA CECILIA RODRIGUEZ, która obecnie zajmuje się farmą postawiła jednak na trudną uprawę geishy na wysokości 1800 m. n.p.m.. Zwiększoną złożoność smaku dały metody obróbki.
DATA PALENIA: 18.01.2023.
SMAK/AROMAT: słodki, tropikalny banan, przełamany ziołami prowansalskimi oraz pomarańczą. Lekkie body z musującym, alkoholowym finiszem przypominającym rum.
Kawa ziarnista, Specialty
Kraj pochodzenia: Columbia
Region: Huila
Plantacja: Villa Teresa
Odmiana kawy: Geisha
REKOMENDACJA PARZENIA: 7 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 91 st. C, 27 klik, czas parzenia: 3 – 4 min/600 ml.
![]() | Wysokość upraw | - 1800 m n.p.m. | ![]() | Stopień palenia | - jasny |
![]() | Wielkość ziarna | - duże | ![]() | Gatunek | - arabica 100% |
![]() | Twardość ziarna | - wysoka | ![]() | Obróbka | - Natural Anaerobic |
![]() | Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | - Tak |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.