Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kawa Honduras Finca El Puente Anaerobic
72,00 zł
Kawa Specialty Honduras Finca El Puente Anaerobic
Finca El Puente to niewielka plantacja kawy zlokalizowana w regionie Chinacla w gminie La Paz w Hondurasie. Właścicielami są Marysabel Caballero i Moises Herrera, którzy rozpoczęli swoją przygodę z kawą już w latach 90 – tych ubiegłego wieku.
Plantacja jest położona w górach na wysokości od 1500 do 1680 m. n.p.m. Kawa rośnie tu w warunkach sprzyjających uprawie z idealną temperaturą i odpowiednią ilością opadów deszczu. Właściciele stosują tradycyjne metody obróbki wiśni, ale również powodowani niezwykłą ciekawością nie stronią od eksperymentów.
Dziś z dumą prezentujemy Wam ich „nowe dziecko” wypalone przez naszą palarnię. Jest to ziarno z obróbki naturalnej, beztlenowej. Kawa jest idealnie zbalansowana, dość złożona i czysta w smaku.
DATA PALENIA: 20.12.2022.
AROMAT: orzechy, mleczna czekolada, rodzynki,
SMAK: słodkie białe wino, rodzynki Golden Jumbo, rumowy posmak
Kawa ziarnista, Specialty 87,5 pkt SCA
Kraj pochodzenia: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Plantacja: Marysabel Caballero i Moises Herrera
Odmiana kawy: Java
REKOMENDACJA PARZENIA: 7 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 90-92 st. C, 28 klik, czas parzenia: 3 – 4 min/600 ml.
![]() | Wysokość upraw | - 1500-1680 m n.p.m. | ![]() | Stopień palenia | - jasny |
![]() | Wielkość ziarna | - duże | ![]() | Gatunek | - arabica 100% |
![]() | Twardość ziarna | - wysoka | ![]() | Obróbka | - Natural Anaerobic |
![]() | Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | - Tak |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.