Więcej widoków Rwanda Gihanga Oceń ten produkt jako pierwszy GIHANGA to spółdzielnia znajdująca się w Kamonyi w południowej prowincji Rwandy. Nazwa tego kawowego projektu pochodzi od rwandyjskiego bohatera, który w starożytności miał być ojcem cywilizacyjnego rozwoju kraju. Gihanga oznacza w tym języku "twórcę", "założyciela". Nazwa po wypiciu filiżanki tej kawy staje się oczywista. W tej spółdzielni rozpoczyna się najwyższa jakość kawy. Posiada ona bardzo złożony aromat, a w nim wyczuwalne truskawki, morele, karmel, prażone orzechy, daktyle. Bardzo soczysta w smaku, słodka o średniej kwasowości i cięższym body. Wyczuć w niej można żółte śliwki, brzoskwinie, morele oraz miód. Doskonała do wszelkich alternatywnych metod. Najbardziej jej złożonością możemy delektować się w parzeniu przelewowym. Kawa ziarnista, specialty. Dostępność: produkt dostępny CENA 150,00 zł/kg *Wybierz opakowanie: Wybierz opcję... 250 g X 500 g X 1000 g X * Wymagane pola CENA 150,00 zł/kg Ilość: Dodaj do koszyka | Dodaj do porównania Wyślij znajomemu | Dodaj do porównania Gorzkość Kwasowość Słodycz Cielistość Zawartość kofeiny Czekolada Karmel Orzechy Kwiaty Owoce Miód Wysokość upraw 1400 - 1700 m n.p.m Stopien palenia średni Wielkość ziarna screen 15+ Gatunek arabica 100 % Twardość ziarna wysoka Obróbka mokra / pulped natural Europejskieprzygotowanie, selekcja ręczna Tak Wysokość upraw - 1400 - 1700 m n.p.m Stopien palenia - średni Wielkość ziarna screen - 15+ Gatunek - arabica 100 % Twardość ziarna - wysoka Obróbka - mokra / pulped natural Europejskieprzygotowanie, selekcja ręczna - Tak Polecane metody parzenia: Product's Review Product's Review Napisz własną recenzję Oceniasz: Rwanda Gihanga Jak oceniasz ten produkt? * 1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek Ogólna ocena *Pseudonim *Podsumowanie twojej recenzji *Recenzja Dodaj recenzję