Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kawa Salvador Finca el Cerro Black Honey
35,00 zł – 58,99 zł
Ogromne ziarna, pochodzące z farmy Finca El Cerro, zostały poddane obróbce miodowej, tak zwanemu procesowi „Black Honey”. Dzięki temu zyskały specyficzny, bardzo złożony charakter. Odnajdziesz tu smak i aromat cukru trzcinowego, czerwone jabłko, czekoladę i winogron.
Kawa ziarnista, specialty.
REKOMENDACJA PARZENIA: 7 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 90-92 st. C, 24 klik, czas parzenia: 3 – 4 min/600 ml.
- Kraj pochodzenia: Salvador
- Region: Apanece Ilamatepec
- Plantacja: Finca el Cerro
- Wysokość upraw: 1400 – 1500 m n.p.m.
- Obróbka: Black Honey
- Gatunek kawy: 100% Arabica
- Varietal: Pacamara
- Stopień palenia: Jasny
- Intensywność: 5/10
Kawa Specialty Salvador Finca el Cerro Black Honey
Finca El Cerro to nazwa farmy, która kojarzona jest z najwyższej jakości kawą uprawianą w Salwadorze. Dziedzictwo 150 lat upraw kawowca w jednej rodzinie zaowocowało ogromnym doświadczeniem, wiedzą oraz miłością do tego rolnictwa. Od pewnego czasu właściciele farmy sami zajmują się całym procesem od upraw przez zbiory i obróbkę ziarna. Na zbudowanie infrastruktury umożliwiającej własnoręczny proces obróbki ziarna zdecydowali się w 2016 roku. Dzięki temu cały proces mają pod kontrolą i doskonalą te metody z roku na rok.
Gospodarstwo znajduje się w Apanece Ilamatepec na idealnej wysokości nad poziomem morza do uprawy kaw specialty w tym regionie (1400 – 1500 m. n.p.m.). Teren jest częściowo zalesiony co umożliwia odpowiedni wzrost roślin w cieniu drzew. Doskonały mikroklimat służy uprawie odmiany botanicznej Pacamara, którą znajdziecie w tej torebce. Są to ogromne ziarna, które zostały poddane obróbce miodowej, tak zwanemu procesowi „Black Honey”. Dzięki temu zyskały specyficzny, bardzo złożony charakter.
Smak i aromat: cukier trzcinowy, czerwone jabłko, czekolada, winogrona.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.