Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Czekolada Gorzka 70% Drip Coffee
24,99 zł
Afryka to największy producent kakao na świecie, jednak małe wyspy u wybrzeży Afryki produkują ziarna kakao, z którego produkuje się wyjątkowe czekolady.
Jednym z takich miejsc jest Madagaskar, żyzne gleby, duża ilość opadów i wysokie temperatury powodują, że w ziarna pochodzące z regionu Ambanja posiadają wyjątkowy smak i aromat.
Czekolada przygotowana na bazie ziaren z Madagaskaru posiada wysoką kwasowość i nuty owoców cytrusowych.
My lubimy cytrusy i do naszej czekolady dorzuciliśmy kawę pochodzącą z Etiopi, która w sobie na dużo nut właśnie cytrusowych. I tak powstała tabliczka Drip Coffee dla miłośników kaw zaparzanych metodami alternatywnymi.
Skład: ziarna kakaowca Madagaskar Ambanja BIO 70%, cukier trzcinowy nierafinowany, kawa (14%)
Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z Madagaskaru z dodatkiem kawy z Kenii. Konszowana i rafinowana min. 48 godzin.
Brak w magazynie
Waga | 70 g |
---|---|
Wymiary | 1 × 10 × 18,5 cm |
Składniki | ziarno kakaowca (Madagaskar Ambanja BIO) min. 70%, cukier trzcinowy nierafinowany, kawa Etiopia Guji Bule Hora (14%) |
Pochodzenie ziarna | Madagaskar |
Zawartość kakao | 70% |
Długość konszowania | 72 h |
Wartości odżywcze / Nutritional values | w 100g / per 100g |
---|---|
Wartość energetyczna/Energy | 500 kcal / 2092 kJ |
Tłuszcz/Fat | 40 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of saturated fat | 24 g |
Węglowodany/Carbohydrate | 25 g |
w tym cukry / of that sugar | 18 g |
Białka/Proteins | 9 g |
Sól/Salt | 1.4 g |
Waga: 70g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.