„Słodki Drań” – są charaktery stawiające sprawy zdecydowanie z właściwą sobie arogancją, jednocześnie będące świadome swej wielkiej wartości. Czynią to jednak z wyrafinowaną finezją, przez co nie sposób ich nie lubić. Przykładem nieokrzesanego słodziaka jest tu nasz nowy blend. W podkładzie wyśmienity humor Brazylii Yellow Bourbon z powagą ziaren kolumbijskich, a do tego słodycz owocowych brzmień Etiopii Yirgacheffe.
Są charaktery stawiające sprawy zdecydowanie z właściwą sobie arogancją, jednocześnie będące świadome swej wielkiej wartości. Czynią to jednak z wyrafinowaną finezją, przez co nie sposób ich nie lubić. Przykładem nieokrzesanego słodziaka jest tu nasz nowy blend. W podkładzie wyśmienity humor Brazylii Yellow Bourbon z powagą ziaren kolumbijskich, a do tego słodycz owocowych brzmień Etiopii Yirgacheffe.
Opakowania kawy wskazują na rzemieślniczy charakter produktu i wyposażone są w strunę do łatwego zamykania i odpowiedniego przechowywania kawy. Ziarna wypalane powoli, tradycyjną metodą mistrzowską w piecach bębnowych, po wypaleniu chłodzone powietrzem, by zatrzymać w nich pełnię smaku i aromatu. Badanie poziomu wilgotności ziarna surowego wyklucza możliwość użycia wadliwego surowca. Aktualne badania na zawartość pestycydów, akrylamidu, ochratoksyny A przeprowadzone przez akredytowane laboratorium.
Dzięki programowi do analizy temperatury kawy na każdym etapie palenia następuje zapis procedur dotyczących palenia każdego ziarna, co pozwala na uzyskanie powtarzalności smaku. Klient wybierając nasz produkt ma pewność, że sięga po swój ulubiony smak. Podczas procesu oczyszczania kawy destonerem eliminuje się możliwość spakowania kawy z drobnymi zanieczyszczeniami takimi jak kamyczki oraz elementy metalowe. Wyeliminowane zostaje ryzyko uszkodzenia urządzeń do parzenia kawy.
Polecana do ekspresów i kawiarek.
Informacje dotyczące ziarna:
Wysokość upraw: 1150-2100 m n.p.m.
Wielkość ziarna (screen): 16-18
Twardość ziarna: wysoka
Obróbka: mokra
Gatunek: arabica 100 %
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna: tak
Stopien palenia: średni+
Kawa z Polskiej Palarni
Wszystkie oferowane na naszych aukcjach kawy pochodzą z polskiej, rodzinnej palarni – Coffee Hunter – Zapewniamy najwyższą jakość i świeżość oferowanych kaw ziarnistych. Ziarno wypalamy w piecu bębnowym metodą mistrzowską.
Kawy pakowane są w specjalne opakowania trójwarstwowe z barierą aluminiową. Tylko takie opakowania gwarantują 100% szczelności przed wnikaniem tlenu oraz skutecznie zatrzymają promienie UV. Opakowania wyposażone są w wentyl, który umożliwia właściwą wymianę gazów wewnątrz opakowania.
Na etykiecie znajdziesz wszystkie niezbędne informacje takie jak:
profil smakowy
kraj pochodzenia ziarna
datę palenia
polecane metody parzenia
Zalety opakowania:
łatwe otwieranie i zamykanie
zapinka strunowa
płaskie dno
wentyl umożliwiający wymianę gazów i zapewniający szczelność
Kawa Słodki Drań
24,00 zł – 80,00 zł
„Słodki Drań” – są charaktery stawiające sprawy zdecydowanie z właściwą sobie arogancją, jednocześnie będące świadome swej wielkiej wartości. Czynią to jednak z wyrafinowaną finezją, przez co nie sposób ich nie lubić. Przykładem nieokrzesanego słodziaka jest tu nasz nowy blend. W podkładzie wyśmienity humor Brazylii Yellow Bourbon z powagą ziaren kolumbijskich, a do tego słodycz owocowych brzmień Etiopii Yirgacheffe.
NATURALNA KAWA ZIARNISTA, PALONA, 100% ARABICA
Są charaktery stawiające sprawy zdecydowanie z właściwą sobie arogancją, jednocześnie będące świadome swej wielkiej wartości. Czynią to jednak z wyrafinowaną finezją, przez co nie sposób ich nie lubić. Przykładem nieokrzesanego słodziaka jest tu nasz nowy blend. W podkładzie wyśmienity humor Brazylii Yellow Bourbon z powagą ziaren kolumbijskich, a do tego słodycz owocowych brzmień Etiopii Yirgacheffe.
Opakowania kawy wskazują na rzemieślniczy charakter produktu i wyposażone są w strunę do łatwego zamykania i odpowiedniego przechowywania kawy. Ziarna wypalane powoli, tradycyjną metodą mistrzowską w piecach bębnowych, po wypaleniu chłodzone powietrzem, by zatrzymać w nich pełnię smaku i aromatu. Badanie poziomu wilgotności ziarna surowego wyklucza możliwość użycia wadliwego surowca. Aktualne badania na zawartość pestycydów, akrylamidu, ochratoksyny A przeprowadzone przez akredytowane laboratorium.
Dzięki programowi do analizy temperatury kawy na każdym etapie palenia następuje zapis procedur dotyczących palenia każdego ziarna, co pozwala na uzyskanie powtarzalności smaku. Klient wybierając nasz produkt ma pewność, że sięga po swój ulubiony smak. Podczas procesu oczyszczania kawy destonerem eliminuje się możliwość spakowania kawy z drobnymi zanieczyszczeniami takimi jak kamyczki oraz elementy metalowe. Wyeliminowane zostaje ryzyko uszkodzenia urządzeń do parzenia kawy.
Polecana do ekspresów i kawiarek.
Informacje dotyczące ziarna:
Kawa z Polskiej Palarni
Wszystkie oferowane na naszych aukcjach kawy pochodzą z polskiej, rodzinnej palarni – Coffee Hunter – Zapewniamy najwyższą jakość i świeżość oferowanych kaw ziarnistych. Ziarno wypalamy w piecu bębnowym metodą mistrzowską.
Kawy pakowane są w specjalne opakowania trójwarstwowe z barierą aluminiową. Tylko takie opakowania gwarantują 100% szczelności przed wnikaniem tlenu oraz skutecznie zatrzymają promienie UV. Opakowania wyposażone są w wentyl, który umożliwia właściwą wymianę gazów wewnątrz opakowania.
Na etykiecie znajdziesz wszystkie niezbędne informacje takie jak:
Zalety opakowania: